Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-01@21:08:53 GMT

یارانه واریزی چقدر جوابگوی اصلاح قیمت‌هاست؟

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۸۹۹۸۲

یارانه واریزی چقدر جوابگوی اصلاح قیمت‌هاست؟

طرح توزیع عادلانه یارانه‌ها با واقعی شدن قیمت ۴ قلم کالای اساسی و امکان برداشت یارانه واریزی اجرایی شده است.

به گزارش قدس آنلاین، با امکان برداشت یارانه واریز شده بابت ماه اول، طرح توزیع عادلانه یارانه ها اجرایی شده و کالاهای مرغ، تخم مرغ، روغن و لبنیات مشمول تغییر قیمت شدند که طبق اعلام وزیر جهاد کشاورزی مبالغ واریزی به حساب مردم این تغییرات قیمت را پوشش خواهد داد و حتی برای برخی دهک ها هم بیش از تغییر نرخ ها واریز شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئولان وزارت جهاد و اتحادیه های تولیدی می‌گویند که کمبودی در عرضه هیچ یک از اقلام وجود ندارد و تنها افزایش تقاضا ناشی از تغییر قیمت، منجر به ایجاد صف های طولانی خرید شده که به منظور تامین مرغ و روغن، کشتارگاه و کارخانه های تولیدی بدون تعطیلی مشغول فعالیت هستند.

امراللهی، مدیرکل بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد گفت: تنها برای تخم‌مرغ، روغن، مرغ و لبنیات افزایش قیمت داریم. در صورتی که مردم شاهد گران‌فروشی‌های بی دلیل در سایر کالاها بودند، به سامانه ۱۲۴ گزارشات خود را ارسال کنند.

 توزیع روزانه ۳ هزار تن تخم مرغ در کشور حمیدرضا کاشانی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران میهن گفت: قیمت هر شانه تخم مرغ از ۴۳ هزار تومان به ۷۶ هزار تومان رسیده که با این وجود یارانه پرداختی جوابگوی این تغییر قیمت است.

به گفته وی، با توجه به ازدیاد عرضه در برابر تقاضا مشکلی نداریم و تنها رفتار هیجانی روزهای اخیر منجر به کمبود عرضه شده است.

کاشانی می گوید: روزانه ۳ هزار تن تخم مرغ در بازار عرضه می شود که ازدیاد عرضه در برابر تقاضا موجب شده تا قیمت به نرخ مصوب اعلامی نرسد.

بنابر اعلام اتحادیه مرغداران میهن قیمت کنونی تخم مرغ نسبت به قبل از توزیع عادلانه یارانه ۸۰ درصد افزایش داشته است، اما اطلاع دقیقی از میزان رقم تخصیصی یارانه به تخم مرغ نداریم.

صف خرید مرغ با اصلاح قیمت رفع می شود

مهدی یوسف خانی، رئیس اتحادیه پرنده و ماهی گفت: در راستای توزیع عادلانه یارانه ها، قیمت هر کیلو مرغ ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام شده است.

به گفته وی، دولت پس از ماه ها بررسی اقدام به توزیع عادلانه یارانه کرد که بی شک یارانه واریزی جوابگوی افزایش قیمت اقلام است.

یوسف خانی می گوید: صف های طولانی خرید مرغ تا ظهر دیروز ناشی از کشتار کم و تردید مرغداران به بارگیری به جهت افزایش قیمت بود که با اعلام قیمت مصوب مشکل مرتفع می شود.

رئیس اتحادیه پرنده و ماهی گفت: با توجه به فراوانی تولید، مشکلی در عرضه مرغ نداریم و تنها تقاضای کاذب سبب سودجویی افراد در کشتارگاه و واحدهای صنفی می شود.

اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی، تاخیر اطلاع رسانی اعلام قیمت از استانداری و همچنین تاخیر توزیع مرغ در عمده فروشی ها را در کنار هجوم مردم برای خرید از علل تشکیل صف های طولانی خرید مرغ اعلام کرد.

مشکلی در عرضه محصولات لبنی نداریم

سیدمحمد رضا بنی طبا، سخنگوی انجمن صنایع لبنی گفت: یارانه واریزی کمک معیشتی برای بحث اصلاح نظام یارانه است و بخش دیگر آن باید از جیب مردم‌ پرداخت شود.

به گفته وی، محصولات لبنی به سبب فساد پذیری همچون برنج و روغن قابل احتکار نیست و هم اکنون تمامی برندها کالا در فروشگاه موجود است.

بنی طبا می گوید: با توجه به افزایش عرضه مشکلی در توزیع نداریم.

بنابر اعلام انجمن صنایع لبنی، گرچه اصلاح نظام یارانه و افزایش قیمت در کوتاه مدت بر خانوارها فشار وارد می کند، اما در میان مدت و بلندمدت منجر به تعدیل قیمت می شود، چرا که کاهش دخالت دولت و رقابت شرکت های لبنی به نفع مصرف کننده تمام می شود.

قاچاق روغن با اصلاح قیمت منتفی است

امیرهوشنگ بیرشک، دبیر انجمن صنایع روغن نباتی گفت: ۴۰ تا ۴۵ درصد روغن تولیدی در بخش صنف و صنعت و مابقی توسط خانوار مصرف می شود که در محاسبات دولت مابه التفاوت افزایش قیمت اقلام در یارانه واریزی لحاظ شده است.

وی افزایش ۲ برابری قیمت جهانی روغن نسبت به پارسال و اصلاح نظام یارانه را از علل تعیین کننده قیمت روغن در بازار اعلام کرد.

بیرشک‌ می گوید: افزایش عرضه روغن نباتی، واقعی شدن قیمت و تقاضا در بازار به رفع مشکل کمبود روغن در فروشگاه ها کمک‌ می کند.

دبیر انجمن‌صنفی روغن نباتی گفت: با واقعی شدن قیمت ها موضوع قاچاق و تقاضای کاذب در بازار مرتفع می شود، ضمن آنکه با آغاز اصلاح قیمت صنعت با تمام توان خود برای رفع کمبود عرضه روغن در بازار کار می‌کند.

طبق تصمیم جدید دولت برای توزیع عادلانه ارز ترجیحی و تخصیص یارانه کالاهای اساسی به مصرف کننده قیمت چهار قلم از کالاهای اساسی تغییر کرد و دیروز اعلام شد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: هوشمند سازی توزیع عادلانه یارانه یارانه واریزی افزایش قیمت اصلاح قیمت تخم مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۸۹۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار رئیس مجلس نسبت به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو/ مبلغ 74 همت نمی‌تواند باعث کنترل قیمت و بازار دارو شود/ دولت برای کنترل قیمت بازار دارو 180 همت در نظر بگیرد

به گزارش «نماینده» محمدباقر قالیباف در نشست علنی صبح امروز (سه‌شنبه، 11 اردیبهشت‌ماه1403) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی بخش دوم بودجه سال 1403 گفت: با توجه به ابهاماتی که در بحث دارو در جدول شماره 14 وجود دارد و مبلغ 74 همت در نظر گرفته شده است و با توجه به اینکه بحث تسعیر ارز در جدول شماره 21 مورد بررسی قرار گرفت بنابراین اگر در حوزه دارو مبنا نرخ 28500 تومان یا 4200 تومان باشد، مبلغ ریالی آن متفاوت است. از دولت می‌خواهیم که این ابهام را توضیح دهد.

داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه کل کشور در پاسخ به پرسش رئیس مجلس اظهار داشت: در ارتباط با تأمین دارو ما مابه‌التفاوت نرخ دارو را به صورت یارانه‌ای در قالب جدول 14 تأمین کردیم، عددی که ما امسال پیش‌بینی کرده‌ایم نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است و مبنای ما در ارتباط با تأمین ارز برای دارو همان نرخ مصوب کالاهای اساسی است چرا که شما تصویب کرده‌اید دارو و کالاهای اساسی با ارز ترجیحی توسط کارگروهی که در قانون تعیین شده است، مشخص شود.

دکتر قالیباف در ادامه بیان داشت: توضیحات نماینده دولت در این خصوص روشن است، وقتی این موارد باشد باید به جای 74 همت در جدول 14، 180 همت ارز ترجیحی (28500 تومانی) پیش‌بینی شود مگر اینکه دولت بخواهد سطح خرید و پشتیبانی دارو را کاهش دهد این بدین معنا است که دارو گران خواهد شد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه در پاسخ به اظهارات رئیس مجلس گفت: در سال گذشته 69 همت پیش‌بینی شد که قسمتی از آن را باید به بانک مرکزی بابت مابه‌التفاوت ارز 4200 تومانی پرداخت می‌کردیم و قسمتی از آن را نیز باید به داروخانه‌ها و شرکت‌های تولیدکننده و پخش‌کننده دارو پرداخت می‌کردیم که قسمت دوم مابه‌التفاوت نرخ ارز بود بنابراین آن ساز و کاری که در سال گذشته انجام شد عینا همان ساز و کار برای سال جاری انجام خواهد شد و همان منابعی که پیش بینی کرده‌ایم برای سال جاری با افزایش مواجه شده و می‌توانیم با آن بازار دارو را کنترل کنیم.

دکتر قالیباف در واکنش به اظهارات رئیس سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: توضیحات شما اینچنین است که مبنای بانک مرکزی 28500 تومان بوده و آن بخش از اقلامی که می‌خواستید با نرخ 4200 تومانی به صورت سیاست جبرانی انجام دهید، مابه‌التفاوت ریالی آن را با بانک مرکزی انجام دادید.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر بخواهید این کار را برای سال جاری انجام دهید روشن می‌گویم اگر برای این موضوع 180 همت در نظر گرفته نشود، در میانه کار ارز تأمین نمی‌شود یا اینکه یارانه تبدیل تسعیر جبران ریالی نخواهد شد. بنابراین می‌گویم ما نمی‌خواهیم که بازار دچار مشکل شود یا اینکه کسری ایجاد شود چرا که دارو و موارد مصرفی بیمارستانی جز مواردی است که نباید حتی یک روز دچار مشکل شود بنابراین این موضوعات را یا باید با سیاست‌های ریالی یا نرخ تسعیر ارز جبران شود. بنابراین هر تصمیمی که دولت دارد باید انجام داد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه نسبت به اظهارات رئیس مجلس گفت: مدیریت بازار دارو از جمله مواردی است که در اولویت کاری دولت قرار دارد، در سال گذشته در بحث تأمین دارو و مدیریت قیمت آن عملکرد مثبتی داشته‌ایم و برای سال جاری نیز منابعی که در جدول هدفمندی پیش‌بینی شده است بر اساس آنچه تصویب کرده‌اید انجام خواهد شد.

حمیدرضا حاجی بابایی در پاسخ به اظهارات رئیس مجلس و رئیس سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: ما نتوانستیم تغییری در جدول 14 ایجاد کنیم چرا که در این موضوع بحث دارو، نان، آرد، کمیته امداد، بهزیستی و بحث 63 همت مدیریت انرژی نیاز به دقت نظر داشت که اگر ما تغییرات ایجاد می‌کردیم مشکلات بسیاری ایجاد می‌شد.

رئیس کمیسیون تلفیق بودجه 1403 ادامه داد: جدول شماره 14 از نظر ما دچار کسری مفرط است و اگر دولت نتواند این موارد را به خوبی انجام دهد، دچار مشکل اساسی خواهیم شد بنابراین دولت باید در این موضوع به صورت قوی وارد شود تا از بروز مشکلات جلوگیری کند.

وی یادآور شد: عددی که برای جدول شماره 14 در نظر گرفته شده بود هزار همت بود که ما آن را در کمیسیون به 758 همت رساندیم و اگر بخواهیم مواردی که بیان شد را اعمال کنیم باید به همان هزار همت برگردیم که نزدیک به 300 همت با آن فاصله داریم لذا از دولت می‌خواهم که با دقت نظر ویژه به این مسائل توجه کند.

دیگر خبرها

  • افزایش پیش‌بینی قیمت نفت به دنبال احتمال کاهش عرضه
  • قیمت روغن خوراکی در بازار امروز ۱۲ اردیبشهت ۱۴۰۳
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • توزیع تخم نوغان یارانه‌ای بین پرورش دهندگان کرم ابریشم
  • چرا این ماده غذایی کالا‌ی مورد علاقه سارقان است؟
  • یارانه‌بگیران بخوانند/ یارانه‌ها و مستمری‌ها در بودجه ۱۴۰۳ چقدر افزایش پیدا می‌کند؟ + عکس
  • هشدار رئیس مجلس نسبت به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو/ مبلغ 74 همت نمی‌تواند باعث کنترل قیمت و بازار دارو شود/ دولت برای کنترل قیمت بازار دارو 180 همت در نظر بگیرد
  • نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند
  • جمع‌آوری روغن غیر قابل مصرف انسانی در چهارمحال و بختیاری
  • بازار میوه‌های نوبرانه تا پایان اردیبهشت به ثبات می‌رسد